marți, 11 iunie 2024

Publicat la 6/11/2024 10:40:00 a.m. de

Micuții tenismeni de la CSM Mediaș, medaliați la Arad

În perioada 6-9 iunie, municipiul Arad a găzduit a doua ediție a „Cupei Academiei Daniela Dodean”, o competiție care aduce în prim-plan tinerii talentați din tenisul de masă. Municipiul de pe Târnava Mare a fost reprezentat la această competiție de mai mulți sportivi legitimați la CSM Mediaș. Aceștia au reușit să urce pe podium la două categorii de vârstă.
 

„La categoria U13, echipa formată din Stoica Kewin și Czigler Albert a reușit să obțină locul II, impresionând prin jocul lor tehnic și coordonarea excelentă. De asemenea, echipa formată din Dranca David și Sîrbu Nicolae a urcat pe podium, ocupând locul III după un meci plin de suspans. Categoria U11 a adus, de asemenea, rezultate remarcabile pentru tinerii jucători. Echipa compusă din Dominic Costea, Todoran Matei și Bina Eduard Clenciu a reușit să obțină locul III, demonstrând un potențial enorm și determinare. Felicitări tuturor sportivilor pentru performanțele lor și mulțumiri organizatorilor pentru efortul depus în realizarea acestui eveniment minunat! Mulțumim mult Primăriei Municipiului Mediaș, pentru tot sprijinul” spun reprezentanții CSM Mediaș.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 6/11/2024 10:31:00 a.m. de

Cupa Mediașului la Kickboxing , sâmbătă, la Sala Sporturilor „Octavian Șerban“

Cupa Mediașului la Kickboxing a ajuns la ediția cu numărul cinci. Competiția organizată de Dragon Fight Academy Kickboxing în colaborare cu Primăria Municipiului Mediaș, va avea loc sâmbătă, 15 iunie, în Sala Sporturilor „Octavian Șerban” din cartierul Vitrometan. 
 
 

 
Sunt așteptați să participe peste 200 de sportivi de la cluburi din toată țara. Ca și anul trecut, invitat special al competiției va fi Campioana mondială Christiana Budică Mongol. „Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile. Așteptăm să fie o competiție reușită ca și celelalte. Avem cluburi înscrise din toată țara. Revenim în Sala Sporturilor din Vitrometan, acolo unde am început să organizăm astfel de gale de kickboxing. E o sală mare, aerisită, unde ne putem desfășura activitatea în condiții foarte bune. Christina Budică Mongol va fi și de această dată alături de noi. Pe lângă ea probabil va mai fi un invitat surpriză, dar vom vedea dacă va reuși să ajungă. Vor fi mulți sportivi, cluburi bune. Ca și partener pentru organizarea competiției avem Primăria Mediaș împreună cu Primarul Gheorghe Roman, Clubul Sportiv Municipal Mediaș și sponsori care în fiecare an au fost alături de mine”, spune Mircea Mihai, Organizatorul competiției.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 6/11/2024 09:59:00 a.m. de

21 agenți de poliție au fost instruiți pentru munca de teren

În perioada 13 – 30 mai, polițiștii Serviciului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au instruit 21 agenți, încadrați recent în cadrul I.P.J. Sibiu. Aceștia au parcurs un stagiu de pregătire structurat pe trei paliere, unul teoretic, unul practic și unul de adaptare. Agenții de poliție și-au însușit cunoștințe și  au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării, tragerii cu armamentul din dotare și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară.

 

foto arhivă

Pregătirea agenților de poliție nou încadrați în funcție constituie o prioritate instituțională, menită să asigure formarea unor polițiști profesioniști, pregătiți în orice moment să răspundă în mod adecvat provocărilor existente în mediul operativ, a transmis IPJ Sibiu. 
Printre obiectivele principale ale activităților desfășurate se numără pregătirea în domeniul comunicării și gestionării situațiilor de criză, dezvoltarea deprinderilor de utilizare a tehnicilor și mijloacelor din dotare, dezvoltarea capacității de evaluare obiectivă și identificarea soluțiilor de dezamorsare a conflictelor. Totodată, un alt obiectiv a fost pregătirea pe diferite linii de muncă, respectiv formarea deprinderilor practice pentru conducerea autospecialelor în regim de circulație prioritară. 

Trei paliere

Stagiul de pregătire s-a derulat pe trei paliere: unul teoretic, unul practic și unul de adaptare. Componenta teoretică s-a materializat în furnizarea de noi informații care să vină în sprijinul activităților practice specifice muncii de poliție, informații a căror aprofundare să întărească baza de cunoștințe pe care noii polițiști și-au format-o în timpul școlarizării. Componenta practică a stagiului de pregătire s-a concretizat în antrenamente prin care agenții și-au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării, tragerii cu armamentul din dotare și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară. Componenta de adaptare și integrare s-a realizat prin participarea efectivă a polițiștilor debutanți la activități polițienești caracteristice, alături de polițiști cu vechime din structurile operative. Astfel, au avut ocazia de a participa concret la activități polițienești specifice de ordine publică, rutieră, criminalistică, investigarea criminalității economice și investigații criminale. „Noii noștri colegi continuă formarea profesională pentru a fi mereu pregătiți să manifeste o atitudine adecvată în relație cu cetățenii, demnă de uniforma pe care o poartă” spune Elena Welter, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 6/11/2024 09:50:00 a.m. de

Înscrieri la Auxila Mediaș! Sunt disponibile 130 locuri pentru cei care își doresc o carieră în domeniul medical

În data de 3 iunie au început înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Unitatea de învățământ pune la dispoziție 130 locuri celor care își doresc o carieră în domeniul medical. Școala le oferă viitorilor săi elevi, un număr de două specializări, „Asistent medical generalist”, respectiv „Asistent medical de farmacie”. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani.

 

De la începutul lunii iunie, s-a dat startul înscrierilor la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, unitatea de învățământ din municipiul de pe Târnava Mare, are în oferta sa educațională un număr de 130 de locuri. Dintre acestea, 100 locuri sunt la specializarea „Asistent medical generalist”, iar alte 30 locuri la specializarea „Asistent medical de farmacie”.

Noutăți la înscriere


Admiterea la Școala Postliceală Auxila Mediaș se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Actele se prezintă în original, nu este necesară legalizarea niciunui act. Documentele se completează la școală, în aplicația dedicată și se semnează electronic în fața unui membru al comisiei de înscrieri. Interviul de admitere este înregistrat audio-video și are loc în perioada 3 iunie – 15 septembrie, de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00. „Am demarat procesul de înscriere la Școala Postliceală Auxila pentru anul școlar 2024-2025 la specializările Asistent medical generalist și Asistent medical de farmacie. Ca și anul trecut, candidații își vor înscrie datele personale într-o platformă dedicată, documentele fiind scanate și încărcate în platformă de către un membru al comisiei de înscrieri. Considerăm că eliminarea dosarului și deci a hârtiei, duce la eficientizarea activității administrative în școala noastră și automat la economia de resurse, la un mediu mai curat” a explicat Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

Avantaje pentru elevi

Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti la Școala Postliceală Auxila este acela că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. De asemenea, elevii au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. „Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire” mai spune Viorel Pasc.

Bază materială modernă

Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. De asemenea, aceasta dispune și de un cabinet farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka. Practic prin intermediul acestor dotări, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face totodată la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenți medicali.


Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 6/11/2024 09:34:00 a.m. de

60 ani de teatru la Mediaș. Festivalul ProActoria revine la finalul săptămânii

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 14-16 iunie, va avea loc la Sala Traube, Festivalul de Teatru ProActoria Mediaș. Evenimentul va aduce pe scenă trupe talentate din întreaga țară și va oferi o varietate de spectacole pentru toate gusturile. Festivalul de anul acesta este unul special, deoarece Teatrul Popular Mediaș aniversează 60 de ani de la înființare. 

foto arhivă: Teatrul Popular Mediaș în 2010

Fondat pe 17 ianuarie 1964, Teatrul Popular Mediaș a fost un pilon cultural important, debutând cu spectacolul „Ancheta” de Alexandru Voitin. De-a lungul decadelor, a impresionat publicul cu numeroase premiere și colaborări notabile cu regizori renumiți precum Constantin Codrescu. Teatrul Popular Mediaș a avut un repertoriu divers, incluzând secții de limbă germană, maghiară și teatru de păpuși, îmbogățind astfel oferta culturală și atrăgând un public variat.

Peste 2.000 spectacole

În primii 25 de ani de activitate, teatrul a susținut aproximativ 2.200 de spectacole, atrăgând peste 1.100.000 de spectatori, evidențiind impactul său semnificativ asupra comunității. După o pauză post-revoluționară, teatrul a fost revitalizat în 2004, continuând să inspire și să aducă bucurie comunității. „Festivalul aniversar de 60 de ani celebrează această moștenire culturală impresionantă printr-o serie de spectacole și evenimente speciale. Vă invităm să sărbătorim împreună această etapă importantă din istoria Teatrului Popular Mediaș” spune Marinela Bîrză, regizor la Teatrul Popular Mediaș.

Programul festivalului:

Festivalul de Teatru ProActoria Mediaș va debuta vineri după-amiază de la ora 16:00, atunci când este programată deschiderea oficială. De la ora 16:30, Trupa de teatru „Noi și... atât” din Mediaș va prezenta piesa intitulată „O inspecție școlară” de Dumitru D. Pătrașcanu. De la ora 18:00, Trupa de teatru „Dan Alecsandrescu” din Roman va pune în scenă piesa „Ultima șansă”, o adaptare după Mihail Zadornov. De la ora 20:00, Trupa de teatru „Redoute” din Brașov va prezenta piesa „Se caută un mincinos”, adaptare după Dimitris Psathas. Seara se va încheia cu un concert al trupei Milenium din Mediaș care va începe la ora 21:30.

Pentru toate vârstele

Sâmbătă dimineața de la ora 11:00, Trupa de teatru „ProActoria Junior” din Mediaș va prezenta piesa „Copiii din ziua de azi”. După amiaza de la ora17:30, Trupa de teatru „Traian Grozăvescu” din Lugoj va juca  „Hangița” de Carlo Goldoni. Seara de la ora 19:00, Trupa de teatru „Joker” din Medgidia va prezenta spectacolul „Nimic nu-mi scapă”, adaptare după Adolf de Herz. Programul zilei de duminică va debuta la ora 11:00 cu Trupa de teatru „Joker” din Medgidia, care va juca piesa „Pinocchio”, un spectacol pentru copii. După-amiaza de la ora 18:00, Trupa de teatru „ProActoria” din Mediaș va aduce în fața publicului spectator piesa „Certificatul” de Venerus Popa, iar de la ora 19:00 este programată închiderea oficială a festivalului.

Continuare
    Trimite prin e-mail