marți, 11 iunie 2024

Publicat la 6/11/2024 02:55:00 p.m. de

Montarea contoarelor digitale de branșament din Mediaș, în cadrul lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă, continuă pe străzile Șoseaua Sibiului, Mihail Sadoveanu, Titel Petrescu, Șlefuitorilor, Bârsei, Făgăraș, Costel Totan, Gorăslău, Prof. Ștefan Manciulea, Râșnov, Negoiu, Nicolae Teclu, Iuliu Maniu, Lavandei, Posada, Neajlov, Frații Buzești, Șelimbăr, Iacob Pisso, Rubinului, Călugăreni, Ștefan cel Mare, Ighișului, Josef Klinger, Preot George Surdu, Merișorului, Stromberg, Dealul Florilor, Fântânele, George Porea și Teba (CP)

 

Montarea contoarelor digitale de branșament din Mediaș, în cadrul lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă, continuă pe străzile Șoseaua Sibiului, Mihail Sadoveanu, Titel Petrescu, Șlefuitorilor, Bârsei, Făgăraș, Costel Totan, Gorăslău, Prof. Ștefan Manciulea, Râșnov, Negoiu, Nicolae Teclu, Iuliu Maniu, Lavandei, Posada, Neajlov, Frații Buzești, Șelimbăr, Iacob Pisso, Rubinului, Călugăreni, Ștefan cel Mare, Ighișului, Josef Klinger, Preot George Surdu, Merișorului, Stromberg, Dealul Florilor, Fântânele, George Porea și Teba.
 
Lucrările de montare a contoarelor digitale de branșament din Mediaș continuă începând de astăzi, 11.06.2024, pe străzile Șoseaua Sibiului, Mihail Sadoveanu, Titel Petrescu, Șlefuitorilor, Bârsei, Făgăraș, Costel Totan, Gorăslău, Prof. Ștefan Manciulea, Râșnov, Negoiu, Nicolae Teclu, Iuliu Maniu, Lavandei, Posada, Neajlov, Frații Buzești, Șelimbăr, Iacob Pisso, Rubinului, Călugăreni, Ștefan cel Mare, Ighișului, Josef Klinger, Preot George Surdu, Merișorului, Stromberg, Dealul Florilor, Fântânele, George Porea și Teba. Antreprenorul acestor lucrări este S.C. GEIGER TRANSILVANIA S.R.L. , iar echipele care vor derula operațiunea vor avea un program de lucru de luni până sâmbătă, între orele 08.00 – 17.00. Având în vedere că este vorba despre o operațiune care se va derula de multe ori pe domeniul privat, facem precizarea că personalul antreprenorului se va legitima și va purta echipament de lucru cu însemnele firmei.
 
Totodată, subliniem faptul că schimbarea sau montarea contorului nu implică niciun fel de costuri pentru clienți, operațiunea fiind suportată în totalitate de către operatorul regional S.C. Apa Târnavei Mari S.A., prin proiectul cu finanțare europeană derulat la nivel regional.
 
Clientul nu are niciun fel de obligație de plată. În cazul lucrărilor pe domeniul privat, facem apel la înțelegerea clienților, pe care îi rugăm să fie cooperanți și să ne acorde sprijin pe durata operațiunii.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 6/11/2024 02:47:00 p.m. de

Expoziţie temporară de arte vizuale la Muzeul Municipal Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură, în parteneriat cu Asociația Artiștilor Plastici „Alma Mater Castrum Sex” Sighișoara, organizează la sediul Muzeului Municipal Mediaș o expoziție temporară de arte vizuale.

 

Expoziția cuprinde lucrări de pictură și sculptură din portofoliul unui grup de artiști din Mediaș, Sighișoara și Târgu Mureș, care prezintă o largă varietate de stiluri și tehnici artistice, avându-i ca invitați pe artiștii Ioan Șarlea și Iancu Băcilă. 

Pe simezele muzeului se regăsesc creații ale următorilor artiști din cadrul Asociației: Alexandra Belciug, Maria Ana Cociș, Ana Maria Crișan, Imola Dumitru-Gal, Laurențiu Ivan-Condrache, Olimpia Leah, Emilia Lupu, Mario Lup, Sorina Parchirie, Petru Purcariu, Karol Racz-Sochircă, Dorin Stanciu, Alina Vodă, Dan Zaharia.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 12 iunie, ora 16:00, la sediul Muzeului Municipal Mediaș, Str. M. Viteazul, Nr. 46, iar expoziția va fi deschisă publicului până în data de  31 august 2024.

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 6/11/2024 12:59:00 p.m. de

Elevi și dascăli cu care ne mândrim! Școala „Mihai Eminescu“: Performerii anului la olimpiade, concursuri naționale și proiecte școlare /extrașcolare

Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu“ Mediaş a făcut bilanțul rezultatelor obținute în concursuri de cei mai valoroși elevi ai săi.
 
 
Un eveniment important în cadrul ZILELOR ȘCOLII este, în fiecare an, înmânarea diplomelor obținute de către premianții olimpiadelor, concursurilor și de către participanții la proiecte școlare /extrașcolare“, notează reprezentanții Școlii Gimnaziale „MihaiEminescu“ Mediaş.

Elevii îndrumați de doamna profesor învățământ primar Muntean Emilia Alexandrina au obținut următoarele premii:

Bouariu Maria Theodora

- PREMIUL de EXCELENȚĂ, la etapa a II-a a Concursului Național GAZETA MATEMATICĂ JUNIOR

- PREMIUL I la etapa județeană a CONCURSULUI REGIONAL MATE+

Baciu Anastasia Eliza

- PREMIUL II , la etapa a II-a a Concursului Național GAZETA MATEMATICĂ JUNIOR

- PREMIUL I la etapa județeană a CONCURSULUI REGIONAL MATE+

- PREMIUL II la CONCURSUL JUDEȚEAN MICUL ȘCOLAR"

Pușcă Tania

- PREMIUL I la CONCURSUL JUDEȚEAN ,, MICUL ȘCOLAR"

Moise Ariana

- PREMIUL III la etapa județeană a CONCURSULUI REGIONAL MATE+

Novac Medeea Maria, din clasa a VI-a, cu îndrumarea domnului profesor Brădușcă Valentin, a obținut DIPLOMA DE ONOARE, pentru rezultate deosebite, la  OLIMPIADA NATIONALĂ DE FIZICĂ - FAZA JUDEȚEANĂ. 
 
Maria Medeea Novac

Cristea Raluca Mariana, din clasa a VII-a, cu îndrumarea doamnei profesoare Vasiu Adela, a obținut PREMIUL III la CONCURSUL REGIONAL DE CHIMIE APLICATĂ ,, Chimia știință sau magie? “

Raluca Mariana Cristea 
 

Premii obținute de elevii îndrumați de doamna profesoară Florența Cătană

Concursul județean "Literatura în simboluri":

Mențiune - Carculea Rebeca (VIII-B);

Mențiune - Cuțui Anastasia (V-A);

Concursul județean "Natura si omul":

Premiul II - Gîlceavă Marie (VI-B), Gogozan Maia (VIII-B);

Mențiune - Popa Diana (VIII-B)

De asemenea, în calitate de bibliotecar al școlii, doamna profesoară Florența Cătană a acordat diplome elevilor cei mai implicați în activitățile dedicate lecturii, organizate în Biblioteca Școlii.

Rezultate obținute de elevii îndrumați de doamna profesoară Fabian Katalin la Concursul Național de Geografie ,,Terra" faza județeană:


Mențiune, faza județeană:

Man Ștefan – V-B

Vătășelu Victor - V-B

Cutii Anastasia - V-A

Novac Medea – VI-A

Velicea Daria - VII-A

Moldovan Maya –VII-A

Diplomă de participare, faza județeană:

Cătană Lorenzo – VI-B

Ceaca Ema Sofia - VII-A

La Concursul Județean  de desen - pictură ,,Culorile Crăciunului", Musteață Paula,  îndrumată de profesor Todoran Florin, a obținut PREMIUL III. 

Elevii îndrumați de doamna profesor de sprijin, Olguța Rocha Navarete, au primit Premiul special e-Twinning pentru materialele realizate în proiectele europene: 

Călugăr Paula
Cuțui Anastasia Briana
Blaga Eduard
Mircea Bianca
Crăciun Claudia Valentina
Crâsnic Răzvan
 
Evelyn Lagăru, îndrumată de doamna profesor învățământ primar Lili Chișiu, a obținut PREMIUL III la Concursul Interjudețean de creație literară RAMURI.

 
Tot în cadrul ZILELOR ȘCOLII, domnii profesori Gabi Grosaru și Nicu Sămărtinean au înmânat diplome elevilor care au obținut LOCURILE I, II și III la concursurile sportive organizate de dânșii între clasele de gimnaziu: șah - fete și băieți; moară - fete și băieți; tenis de masă - fete și băieți; aruncări la coș - fete și băieți și teqball- băieți.











Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 6/11/2024 10:58:00 a.m. de

Festivitate de premiere la Flacăra Gaz Metan


 
ACS Flacăra Gaz Metan și-a premiat sportivii care activează în echipele de juniori. Festivitatea a avut loc pe terenul Textila din cartierul Vasia. 
Clubul a pornit la drum în toamna anului trecut cu echipa mare care a fost înscrisă în campionatul Ligii a 5-a. Ulterior și-au început activitatea și mai multe echipe de copii, care din această toamnă vor fi înscrise în campionatul județean.Am avut onoarea să celebrăm performanțele copiilor din cadrul clubului de fotbal Flacăra Gaz Metan! Peste 100 de copii talentați au fost prezenți la acest eveniment memorabil. Mulțumim din suflet tuturor copiilor, părinților, sponsorilor, partenerilor și tuturor celor care au fost alături de noi în acest prim an competițional”, spune Cristian Mailat, Președintele ACS Flacăra Gaz Metan.

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 6/11/2024 10:46:00 a.m. de

Încă 2 titluri județene pentru ACS Mediaș

 
Sezonul competițional 2023-2024 este unul de excepție pentru ACS Mediaș. După titlurile județene obținute de echipa de fete U17 pregătită de Costel Hanc și cea de băieți U14 pregătită de Raul Drăghiță și Stelian Tofănescu, la sfârșitul săptămânii trecute, fotbaliștii medieșeni au obținut alte două titluri județene. Astfel, echipa antrenată de Costel Hanc a câștigat campionatul județean U16. Ultimul joc s-a disputat la Mediaș în compania echipei CSC Șelimbăr, echipa clasată pe a doua poziție. ACS Mediaș a câștigat cu scorul de 2-0, prin golurile înscrise de Ianis Frâncu și Cristian Banea. Ulterior, echipa U10 pregătită de Florin Brătian a devenit și ea campioană județeană, după ce a câștigat toate meciurile acestui sezon. „Fotbalul juvenil este o prioritate pentru clubul nostru. Acești copii minunați ne dau speranța că în viitorul apropiat tot mai mulți sportivi din cadrul academiei noastre vor face pasul către fotbalul mare”, a fost mesajul transmis de ACS Mediaș prin intermediul paginii sale oficiale.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 6/11/2024 10:40:00 a.m. de

Micuții tenismeni de la CSM Mediaș, medaliați la Arad

În perioada 6-9 iunie, municipiul Arad a găzduit a doua ediție a „Cupei Academiei Daniela Dodean”, o competiție care aduce în prim-plan tinerii talentați din tenisul de masă. Municipiul de pe Târnava Mare a fost reprezentat la această competiție de mai mulți sportivi legitimați la CSM Mediaș. Aceștia au reușit să urce pe podium la două categorii de vârstă.
 

„La categoria U13, echipa formată din Stoica Kewin și Czigler Albert a reușit să obțină locul II, impresionând prin jocul lor tehnic și coordonarea excelentă. De asemenea, echipa formată din Dranca David și Sîrbu Nicolae a urcat pe podium, ocupând locul III după un meci plin de suspans. Categoria U11 a adus, de asemenea, rezultate remarcabile pentru tinerii jucători. Echipa compusă din Dominic Costea, Todoran Matei și Bina Eduard Clenciu a reușit să obțină locul III, demonstrând un potențial enorm și determinare. Felicitări tuturor sportivilor pentru performanțele lor și mulțumiri organizatorilor pentru efortul depus în realizarea acestui eveniment minunat! Mulțumim mult Primăriei Municipiului Mediaș, pentru tot sprijinul” spun reprezentanții CSM Mediaș.
Continuare
    Trimite prin e-mail