Idén rendhagyó módon Sepsiszentgyörgyön is áthalad a Csíkszeredába, a csíksomlyói pünkösdi búcsúba tartó Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors Össznemzeti Zarándokvonat
A zarándokvonat pénteken, (május 17-én) 19:59-kor érkezik Sepsiszentgyörgyre és 20:18-kor indul tovább. Az utasokat egy rövid köszöntővel, a régi székely himnusz eléneklésével fogadják, amit Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa elnökének ünnepi köszöntője követ. Az utasok számára az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció társulatának szólistái részleteket adnak elő a rockoperából. A Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors Össznemzeti Zarándokvonat egy olyan különjárat, amely minden évben csupán egy alkalommal, pünkösd közeledtével közlekedik. A szerelvény 16 kocsiból áll, ezeket a Tamási Áron arcképével díszített mozdony húzza.
 
A Sepsi-SIC két birkózója, Incze Kriszta és Cătălina Axente is kijutott a párizsi olimpiára
A sepsiszentgyörgyi sportklub tájékoztatója szerint az Isztambulban megrendezett Olimpiai Kvalifikációs Tornán, Kriszta és Cătălina is kiharcolta az olimpiai részvételt. Kriszta az elődöntőben 6-1-re győzte le Veranika Ivanovát, ezzel pályafutása során másodszor vesz részt az ötkarikás játékokon. Cătălina szintén az elődöntőben szerzett győzelemmel harcolta ki karrierje első olimpiai szereplését, miután 6-3-ra legyőzte Anastasia Zimiankovát.
Ma (hétfő) kezdetét vette a második osztályosok országos szintű tudásfelmérője
Kovászna megyében 2183 kisdiák részvételére számítanak, közülük 1394-en magyar, 789-en román tannyelvű osztályba járnak, közölte Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő. Ma a kisdiákok íráskészségeit mérték fel anyanyelvből, kedden és szerdán olvasási készségeiket értékelik, majd csütörtökön kerül sor a matematikatudásuk felmérésére. A magyar kisdiákok pénteken román nyelvből vizsgáznak. A feladatsorok megoldására fél óra áll a tanulók rendelkezésére. A negyedikesek tudástesztjére május 21-23. között kerül sor, a hatodik osztályosok képességfelmérését május 28-án és 29-én szervezik meg. A vizsgaidő 60 perc. Kiss Imre szerint 2081 negyedik és 1915 hatodikos diák vesz majd részt a felméréseken. A tesztek kiértékelése az iskolákban zajlik, ezek eredményeit nem hozzák nyilvánosságra, és a minősítések/jegyek nem kerülnek be az osztálynaplóba.
még kérek

Szavazógép

Milyen témákkal foglalkozzunk többet?

közéleti
politikai
gazdasági
sport
kulturális
ismert emberek
bármi, csak legyen helyi
egyszerű emberek történetei/sikerei
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 197  

Fotóalbum