Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5748
De la 07 Ianuarie 2003
123286923

pnl
O treabă evreiască în stil românesc

De la Ana Boloş la Caiafa Ciolacu

  • Ioan Rotundu
  • 1 May 2024, 19:16

În ultima perioadă, probabil şi sub influenţa apropierii Paştelui, între ministrul Finanţelor Marcel Boloş şi premierul Marcel Ciolacu se fac trimiteri de bezele financiare precum era purtat Iisus de la Ana la Caiafa.
De ceva timp încoace, gura ministrului Boloş nu mai tace şi tot murmură în spaţiul public că nu mai sunt bani în visteria statului, că toate pomenile electorale promise de premierul Marcel Ciolacu în numele PSD nu vor putea fi onorate în lipsa banilor la buget.
Imediat ce aceste murmure apar în spaţiul public, iese Marcel Ciolacu şi declară că toate angajamentele Guvernului privind creşterile salariale, majorarea pensiilor, plasta restanţelor salariale către magistraţi (şi-au dat singuri drepturi salariale prin hotărâri reciproce, sume colosale) vor fi onorate pentru că sunt bani la buget.
Probabil că de când cu Alianţa PNL – PSD, România are două bugete: unul al PNL, prin care vate vântul, administrat de Marcel Boloş şi celălalt al PSD, ful de bani, administrat de premierul Marcel Ciolacu.
Dacă ministrul Boloş recunoaşte public că nu mai are vani să plătească pensiile şi salariile, Ciolacu susţine că banii vor veni prin devansarea sumelor alocate trimestrelor III şi IV. Ce nu ne spune Ciolacu este că, dacă se vor cheltui în avans banii ce vor fi încasaţi în aceste două trimestre, de unde vor avea bani să acopere cheltuielile din ultimele 6 luni ale anului, respectiv în perioada iulie – decembrie 2024?
Răspunsul este unul extrem de dureros pentru noi, toţi românii, indiferent că suntem pensionari sau salariaţi. Sunt două mijloace de a creşte veniturile la buget: majorarea de impozite şi taxe şi împrumuturile externe. Ambele soluţii ne vor face viaţa extrem de grea.
Până la alegerile parlamentare şi prezidenţiale din septembrie, premierul Ciolacu va susţine continuu că sunt bani la buget. După aceste alegeri, când crede că se va vedea cu sacii în căruţă, adică va câştiga alegerile şi va mai guverna 4 ani, asupra românilor se va abate iadul financiar.
De partea noastră, soluţia ar fi să declanşăm noi iadul electoral şi să nu mai votăm candidaţii PSD-ului, iar după alegerile din septembrie, noul Guvern ce se va forma de către noul preşedinte, să declanşeze cercetarea penală a actualilor guvernanţi pentru subminarea economiei naţionale şi dezastrul social creat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Contre electorale la Ripiceni
Bancul săptămânii: Oligarhică
Horoscopul săptămânii 29.04 – 5.05.2024
Catrenul săptămânii: - Viitor de aur… -
Poduri scumpe în plin câmp agricol
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog