Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

podcast - Foto: Prathan Chorruangsak / Alamy / Alamy / Profimedia

Specialiștii buni și foarte buni nu au timp să se maimuțărească (scuzați expresia) toată ziua pe Instagram și pe la podcasturi. Ei ajută oamenii practic în cabinet, iar după program alocă timp oamenilor apropiați din viața personală. Tot din psihologie, un alt principiu deontologic: când ești bun, lumea va vorbi despre tine și vei primi recomandări. Foto: Prathan Chorruangsak / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Oameni pe strada - 2024

Salariile din sectorul public: cresc cu 20%, de la 30,5 mld lei (trimestrul I 2023) la 36,6 mld lei (trimestrul I 2024), în condițiile în care salariul mediu net la stat este de 6.554 lei, cu 34% peste media din privat. Doar în ultimul an salariul mediu la stat a crescut cu 952 lei, la privat avansul fiind de numai 606 lei. Nu este normal! Foto: Radu Răzvan / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon computer specialisti

Începând cu luna ianuarie 2024, autoritățile au clarificat și faptul că, pentru salariații care încetează activitatea la un angajator și încheie un contract de muncă cu altul în decursul aceleiași luni, scutirea de impozit se va aplica proporțional, în funcție de perioada în care au activat la fiecare angajator, astfel încât, pe întreaga lună, salariatul să nu poată beneficia de un plafon total mai mare de 10.000 de lei. Foto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

Citește mai mult

Jerry Seinfeld. Foto: NBC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Comediantul american Jerry Seinfeld crede că „extrema stângă și porcăriile legate de corectitudinea politică” împiedică comedia din zilele noastre, argumentând că restricționează genul de comedie de care oamenii încă mai au nevoie în viața lor, scrie publicația The Hill. Foto: NBC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Citește mai mult

Cristian Tudor Popescu - bun

Dl Burduja, candidatul uite-l, nu-i al PNL, s-a apucat să-l atace pe Nicușor Dan, după cum aflăm că i s-a indicat de la partid. Vasăzică, un candidat tânăr, școlit, liberal, deci, de dreapta, îl atacă pe celălalt candidat de dreapta. Nu zic că Burduja ar trebui să-i dea voturile lui Dan, dar, de pe locul 4, unde se află cu distanță mare, logic ar fi să critice candidatul de pe locul 3, în nădejdea că poate avansa un loc. Nu sunt nicidecum fan Nicușor Dan, îi văd bine punctele slabe, dar, constat că dând în el, Sebastian Burduja joacă în avantajul lui Piedone și Firea, nici el, nici PNL, neavând nimic de câștigat din asta.

Citește mai mult

Mircea Radu - micii

E miezul zilei. Pensionari, puști și puștoaice, rockeri, gravide, tipi la costum stau la rând cuminți, răbdători, ca intr-un ritual de inițiere; știu că așteptarea le va fi răsplătită, curând vor atinge Nirvana. Coada la mici e închisă de o fată îmbrăcată în roz – Dali a murit, păcat; i-ar fi plăcut să vadă asta.

Citește mai mult
LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune.

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune .

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

i Info

Te vei întâlni cu butoane precum Da sau Treci la următorul articol.
Tot ce trebuie să faci este să alegi. Pur și simplu dai click pe butoane și mergi mai departe.
Platforma este susținută de Metropolitan Life. Aceasta învață pe măsură ce tu alegi, iar când vei reveni în LifeBOT, îți va da noi informații.

Darius Filip

”I will not let this end here”. Este promisiunea pe care Darius Filip și-a făcut-o pe când avea 16 ani, într-un hotel din New York. Se afla acolo ca să prezinte proiectul câștigător al unei competiții organizate de New York Academy of Sciences: o clădire verde la care lucrase alături de alți elevi din Norvegia, Bangladesh, Nepal și India. Atunci a câștigat și primii bani, pe care i-a folosit ca să-și cumpere un laptop. Câștigul a fost însă mult mai mare. Un băiat din Baia Mare ajuns în Big Apple începea să-și apropie sensul bine-cunoscutei expresii ”to dream big”.

Citește mai mult