Radio Hit FM

Radio Alba Regional

  • Asculta Live

    1
  • Live Video ALBA

    2

Stiri Alba

  • Alba Iulia are nevoie de parcări supra și subterane. Nu e doar o necesitate, este o condiție pentru ca orașul să se dezvolte. O spun nu doar eu, ci o spun toți specialiștii în urbanism. Construind parcări supra și subterane rezolvăm nu doar o problemă acută a orașului, ci economisim teren public valoros. În plus, acestea sunt o oportunitate de a transforma peisajul urban în unul mai estetic și prietenos. Nu am descoperit noi roata și nici mersul pe jos, chiar dacă actuala administrație așa se comportă. Din trei proiecte, trei PUZ-uri găsite la cheie, cei care de patru ani conduc primăria lucrează, încă lucrează, doar la unul. N-au venit cu nimic nou, n-au fost în stare nici să ducă la bun final ce au găsit de gata. În orice oraș din vest, parcările supraterane sunt o normalitate. Administrațiile conduse cu cap au înțeles că, indiferent de eficiența soluțiilor de transport în comun, mașina personală este și va rămâne o parte din viața noastră pentru mult timp de acum înainte. Există încă spații multe în care se pot face astfel de parcări. Un astfel de exemplu, gândit de specialiști din domeniu, este identificat în Centru, între Tribunal și Hotel Transilvania. Acolo poate fi construită o parcare subterană, după cum se vede în machetele de mai jos. În zonele cu blocuri există spațiile rămase în urma fostelor centrale termice. Alte spații pot fi identificate și puse în valoare, cu condiția să ne bazăm pe niște oameni de specialitate, nu să lăsăm deciziile în mâinile unora care confundă carnetul de partid cu o meserie. Nici un buget anual nu trebuie gândit în afara unor investiții în parcările supra și subterane. Costurile asociate unor parcări supraterane sunt mult mai mici decât în cazul unor clădiri rezidențiale, pentru că ele pot fi făcute pe structuri metalice și n-au nevoie de amenajări interioare ori sanitare. Prin urmare, construcția unor parcări supraterane trebuie gândită chiar și din bugetul local, însă trebuie căutată orice variantă de finanțare, de la Bugetul de Stat, prin Compania Națională de Investiți sau chiar prin intermediul unor fonduri europene, dacă vor apărea astfel de linii de finanțare. Parteneriatele public-privat pot fi și ele o soluție, în condițiile în care se găsesc investitori dispuși să își asume astfel de proiecte. Suntem obligați să construim parcări supraterane! Și putem să le construim, dacă alegem un management performant în fruntea Primăriei! Din 9 iunie, FACEM LUCRURILE CU CAP! Voicu Vușcan, candidat pentru Primăria Alba Iulia – #noulPSDAlbaIulia Cod mandatar financiar: 21240002The post Voicu Vușcan, PSD Alba Iulia: Facem lucrurile cu cap! Parcările supra și subterane sunt o condiție pentru a dezvolta orașul appeared first on albapesurse.

    .....
  • Din anul 2015 pană în prezent, O.C.P.I. Alba a înregistrat un număr de 321.579 cărți funciare, județul nostru situându-se pe locul 6 într-un clasament la nivel de țară și pe locul 1 în Transilvania. Prefectului Nicolae Albu a convocat la o întâlnire de lucru pe directorul OCPI Alba, d-na Cornelia Țăran-Baba, care a prezentat situația privind desfășurarea Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, în județul Alba. Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 294/2015, s-a aprobat Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, gestionat, în condiţiile legii, de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare alternativă poate fi bugetul local al primăriilor. La nivelul Județului Alba avem comune și orașe/municipii în care s-au desfășurat sau sunt în curs de desfășurare lucrări de înregistrare sistematică atât la nivel de UAT cat și la nivel de sector cadastral. ”Din anul 2015 pană în prezent O.C.P.I. Alba a înregistrat un număr de 321.579 cărți funciare, județul nostru situându-se pe locul 6 într-un clasament la nivel de țară și pe locul 1 în Transilvania, ceea ce denotă profesionalismul și responsabilitatea cu care își fac datoria funcționarii de specialitate”, precizează prefectul Nicolae Albu. În anul 2016 au fost deschise un număr de 6617 cărți funciare aferente finanțării 1; În anul 2017 au fost deschise 35092 CF aferente finanțării 1 și 2 sectoare cadastrale precum și pentru UAT Vințu de Jos și Horea;​ În anul 2018 au fost deschise 10209 CF aferente finanțării 1 și 2;​ În anul 2019 au fost deschise 35462 CF aferente Finanțărilor 2,3,4; În anul 2020 au fost deschise 90724 CF, aferente UAT Sântimbru, UAT Ciugud, UAT Șpring, UAT Ighiu și sectoare cadastrale (locul I); În anul 2021 au fost deschise 82097 CF, aferente UAT Daia Română, Lunca Mureșului, Rădești și sectoare cadastrale; În anul 2022 au fost deschise 21248 CF, aferente sectoarelor cadastrale, și UAT Lupșa; În anul 2023 au fost deschise 19494 CF, aferente sectoarelor cadastrale si planuri parcelare; În anul 2024 au fost deschise 20636 CF, aferente UAT Mihalț (POR), sectoare cadastrale și planuri parcelare. Instituția Prefectului-Județul Alba Citește și: Ciugud: CoBuild 2024, eveniment expozițional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții The post Peste 321.000 de cărți funciare înregistrate la O.C.P.I. Alba din 2015 încoace appeared first on albapesurse.

    .....
  • Fără festivism și fără discursuri…așa am început ediția din acest an a CoBuild, cel mai important eveniment expozițional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții din regiunea est europeană. Am preferat ca, alături de partenerii noștri de la Consiliul Județean Alba și de la CoBuild, să oferim câte un MULȚUMESC sincer celor peste 100 de companii care au avut încredere și în acest an în Ciugud și au venit să își expună cele mai noi utilaje și tehnologii. Am înlocuit discursurile cu discuții concrete în fiecare stand, finalizate cu o strângere de mână fermă și cu promisiunea sigură că rămânem o administrație locală prietenoasă cu mediul de afaceri. Despre CoBuild, vă spunem doar că este un târg-festival pentru oricine: pasionații de utilaje vor găsi toată oferta companiilor din domeniu, copiii se pot bucura de o zonă de joacă, iar reprezentanții firmelor de construcții au o zonă generoasă unde pot testa utilajele. CoBuild crește interesul investitorilor pentru Ciugud și pentru județul Alba, dar aduce deja bani în zonă: aproape toate locurile de cazare din zona Ciugud – Alba Iulia – Sebeș sunt ocupate de cei 1.000 de reprezentanți ai companiilor prezente la târg și de cei peste 1.000 de invitați și parteneri ai expozanților. Sunt bani care intră în industria ospitalității din județul Alba. Hai la CoBuild, în Zona de Dezvoltare Economică Ciugud! (16 – 18 mai 2024) #Ciugud #CoBuild #constructii #business Citește și: CoBuild Ciugud 2023 – cel mai important târg de utilaje de construcții din România The post Ciugud: CoBuild 2024, eveniment expozițional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții appeared first on albapesurse.

    .....

RADIO BRAȘOV REGIONAL

  • Asculta Live

    1
  • Live Video

    2

Stiri Brasov

  • Angajații Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Brașov își continuă protestele, reclamând discriminări salariale și inechități în sistemul de remunerare. „Suntem extrem de nemulțumiți de faptul că revendicările noastre menționate în cadrul protestului spontan de ieri, 16 mai, nu au avut nici un fel de ecou”, a declarat unul dintre angajați. Pentru a doua zi consecutiv, salariații APM Brașov au decis să facă grevă spontană. „Ne alăturăm astfel demersului existent la nivel național care vizează eliminarea inechităților salariale”, au precizat aceștia. În cadrul APM-urilor activează specialiști cu înaltă calificare, inclusiv chimiști, fizicieni, geologi, silvicultori și ingineri de specialitate, unii dintre aceștia având o vechime de peste 30 de ani. Cu toate acestea, marja lor de salarizare este cuprinsă între 2800 și maxim 5000 de lei. „Există discrepanțe foarte mari între APM-uri și alte structuri deconcentrate ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, cum ar fi Garda de Mediu sau Garda Forestieră, dar și față de alte instituții publice. Angajații acestora au câștiguri salariale cu diferențe de 50% și chiar 100% față de nivelul nostru de salarizare, ceea ce ne determină să continuăm protestul”, au explicat angajații. De-a lungul timpului, au existat numeroase promisiuni că problema uniformizării sistemului de salarizare va fi rezolvată, dar, din păcate, acest lucru nu a fost realizat. „Protestul nostru va continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și inechitatea salarială va fi înlăturată”, au subliniat salariații. Angajații APM Brașov speră ca prin aceste proteste să atragă atenția autorităților asupra situației lor și să obțină soluționarea revendicărilor privind echitatea salarială în cadrul instituției și în raport cu alte structuri deconcentrate. The post Protestele continuă la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov: Angajații reclamă discriminări salariale! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Un proiect de ordin al Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) prevede ca vânzătorii din piețe să se conformeze unor reguli de etichetare similare cu cele aplicate în supermarketuri, transmite Antena 3. „Este necesară o informare cât mai clară a consumatorilor pe etichetele produselor care se comercializează în piețe, astfel încât abrevierile țărilor de origine, calitatea/calibrul produsului și numele producătorului să fie clare și ușor de identificat de către consumatori, fără a crea confuzie sau a furniza acestora informații contradictorii despre produs”, declară Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC. Conform noilor reguli propuse, vânzătorii de fructe și legume din piețe vor trebui să afișeze în mod clar pe etichetă localitatea sau țara de proveniență a produselor pe care le comercializează, iar în unele cazuri, vor fi obligați să indice și alergenii conținuți în acestea. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează legume și fructe: Mijloacele de măsurare trebuie să respecte cerinţele de metrologie aplicabile, conform tipului şi specificului produsului. Prețul produselor trebuie să fie afișat vizibil și înscris într-o formă clară, în conformitate cu prevederile legale aplicabile. Denumirea produselor ce se comercializează trebuie să fie afișată în limba română, fără a exclude prezentarea acesteia în alte limbi. Produsele trebuie să se comercializeze în cadrul datei durabilității minimale, conform informațiilor înscrise pe ambalaj/etichetă și/sau conform informațiilor transmise de furnizor sau producător, după caz. Produsele ce se comercializează trebuie să aibă înscrise pe ambalaj (produse preambalate) sau pe eticheta de preț, precum și în orice material informativ, după denumirea fiecărui produs alimentar/băuturi (produse comercializate în vrac), componentele cu efecte alergene. Legumele și fructele ce se comercializează în interiorul piețelor trebuie să aibă afișată pe eticheta de produs următoarele informații: denumire produs și categoria de calitate; specie sau soi, după caz; țara de origine; denumire producător/ambalator/expeditor; calibrul, dacă este cazul. Alte reguli propuse pentru diverse produse: Laptele, produsele lactate, carnea, produsele din carne, peștele, ouăle trebuie să fie comercializate în structuri de vânzare special amenajate, dotate astfel încât să fie asigurate normele de igienă în vigoare și condițiile de depozitare stabilite de producător, precum și orice condiții specifice stabilite prin actele administrative de autorizare emise de autoritățile competente. Vinul trebuie să fie comercializat exclusiv în spații comerciale autorizate în acest scop, care să asigure menținerea caracteristicilor fizico-chimice și organoleptice ale vinului. În prezent, propunerea de ordin este în faza de dezbatere publică până la 25 mai. Odată adoptat, ordinul va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României. The post Fructele și legumele din piață, etichetate ca la supermarket | Proiect ANPC first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Auchan România a anunțat că va oferi mai mulți bani clienților care reciclează ambalajele cu garanție la aparatele RVM (Reverse Vending Machine) din magazinele sale, până pe 15 septembrie. Clienții care scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aceste aparate vor primi o garanție de 0,5 lei per ambalaj, valabilă 12 luni, și un bonus de 0,1 lei* per ambalaj sub formă de voucher de fidelitate, disponibil în aplicația Auchan. Nu există o limită pentru cantitatea de ambalaje reciclate care beneficiază de acest extra-avantaj de 0,1 lei per ambalaj. Toate magazinele Auchan sunt echipate cu aparate RVM pentru colectarea și reciclarea ambalajelor PET, sticlă și aluminiu. Magazinele mari, cum sunt hipermarketurile și supermarketurile, au între 2 și 4 aparate, iar magazinele de proximitate au câte un aparat. Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România, a declarat: „Răsplătim cu fiecare ocazie clienții fideli cu extra beneficii, iar prin acest bonus ne dorim să încurajăm și mai mult reciclarea ambalajelor cu simbolul Ambalaj cu Garanție. Clienții noștri au înțeles încă înainte de lansarea oficială a proiectului, o dată cu inițiativa noastră SGR înainte de SGR, cât de vital este să contribuim împreună la un mediu mai curat pentru noi toți și îi așteptăm în continuare în număr cât mai mare să recicleze”. Auchan a fost primul retailer care a inițiat Hora Reciclării, oferind clienților posibilitatea de a aduce ambalajele utilizate pentru colectare și reciclare la aparatele automate de colectare (RVM) cu 7 luni înainte de lansarea oficială a proiectului SGR. În acest interval, au fost colectate 32 de milioane de ambalaje la nivel național. Clienții Auchan au adoptat cu entuziasm un comportament de consum responsabil, contribuind activ la protejarea mediului. The post Auchan oferă bonusuri pentru reciclarea ambalajelor cu garanție până pe 15 septembrie first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....

Radio Harghita Toplita

  • Asculta Live

    1

Stiri Harghita

  • S-a dat startul înscrierii pentru posturile de soldat/gradat profesionist. Perioada de înscriere 07.05.2024 – 03.06.2024. Înscrierile se fac la sediile unităților militare beneficiare. Informații referitoare la oferta profesională, condițiile de recrutare, selecție și de repartiție sunt furnizate de către personalul recrutor din unitățile militare şi personalul biroului informare-recrutare din cadrul Centrul Militar Județean Harghita zilnic (luni-vineri), între orele 08.00–16.00 sau urmărind paginile de facebook Centrul Militar Județean Harghita, Brigada 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” și Recrutare MApN. Condiţiile şi criteriile generale de recrutare pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat/ gradat profesionist în activitate se regăsesc pe pagina de internet https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php. The post S-a dat startul înscrierii pentru posturile de soldat/gradat profesionist first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • O revenire neașteptată a iernii a lovit județul Harghita în mijlocul lunii mai, surprinzând oamenii cu ninsori abundente. Situația este similară și în Platoul Bucegi, unde zăpada a acoperit peisajul în urma unei scăderi bruște a temperaturilor. Ploaia s-a transformat în ninsoare, creând o atmosferă iernatică surprinzătoare. În județul Harghita, termometrele au scăzut sub pragul înghețului, chiar dacă este mijlocul lunii mai. Această schimbare bruscă de vreme a determinat oamenii să își revină la metodele de încălzire de iarnă, pornind centralele pentru a face față temperaturilor reci. „Dimineața era soare, iar acum ninge abundent. A fost necesar să pornim centrala pentru a ne încălzi”, a declarat un locuitor al zonei, surprins de schimbarea bruscă a vremii.The post Iarna Neașteptată Își Face Simțită Prezența în Județul Harghita, În Mijlocul Lunii Mai: Oamenii, Surprinși de Ninsoare first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • Chiar dacă la prima vedere poate părea tentant și promițător, există un email pe care trebuie să-l ștergi neapărat . Poate conține oferte incredibile, veste despre un premiu fabulos sau alte promisiuni. Cu toate acestea, în realitate, dacă îl deschizi, te expui unui pericol considerabil. Aceste tipuri de emailuri pot conține programe malware, sau pot fi utilizate pentru phishing, prin care îți poți compromite informațiile personale sau financiare, scrie Mirror. Tentativele de fraudă din mediul online s-au tot intensificat. Hackerii caută diferite metode prin care să facă rost de datele personale și bancare ale utilizatorilor. Iar unele dintre aceste metode pot fi destul de credibile. O nouă încercare de fraudă a apărut în peisaj, iar de această dată escrocii se folosesc de numele cunoscutului brand de cumpărături online, SHEIN. Această tactică ingenioasă i-a prins în mrejele lor pe mulți utilizatori, care sunt păcăliți într-un mod surprinzător de ușor. Emailul despre care vorbim acum s-ar putea să pară că vine fix din partea celor de la SHEIN. Practic vei afla că ai fost selectat să primești o ”cutie misterioasă SHEIN”. Și cine nu își dorește așa ceva? În realitate nu există niciun premiu. Utilizatorii doar sunt păcăliți, astfel încât să introducă datele personale, dar și parolele pe link-ul respectiv. De asemenea, la final trebuie introduse și datele bancare. The post E-mailul care te anunță că ai primit un premiu fabulos te poate lăsa fără banii de pe card. Dacă îl primești, șterge-l imediat! first appeared on Ziarul Harghita.

    .....